Puijon Latu ry:n syyskokouksen päätöksiä

Torstaina 25.11.2021 kokoonnuttiin Puijon Ladun sääntömääräiseen syyskokoukseen Puijon kirkon seurakuntasalissa. Kokoukseen osallistui 22 jäsentä. Etäkokousmahdollisuutta ei käyttänyt tällä kertaa kukaan. Kokouksen puheenjohtajana toimi Jouni Palmu ja sihteerinä Kirsi Tuppurainen.

Puijon Latu ry jatkaa toimintaansa tuttuun tapaan Suomen Ladun viitoittamalla tiellä. Suomen Latu on vahvistanut strategiansa vuosille 2022-2028. Strategiaan lisätään erillinen pitkän ajan (15 vuoden) näkymä isoista teemoista ja tahtotiloista.

1. Visio: Kaikki löytävät mielekkään tavan ulkoilla ja nauttia luonnosta.
2. Perustehtävä: Edistämme vastuullista, ympärivuotista ulkoilua.
3. Arvot: Kaikilla on mahdollisuus ulkoilla, Ulkoilemme ympäristöä kunnioittaen, Kaikille avoin yhteisö, Arvostamme vapaaehtoisuutta, Olemme rohkeita ja uudistumme.
4. Jatkamme nykyisillä strategian painopistealueilla: ulkoile, osallistu, vaikuta.

Henkilövalinnat

Hallituksen jäseniksi erovuoroisten tilalle valittiin Viljo Rautiainen (nykyinen varajäsen), Petri Jääskeläinen (uusi), Outi Nikunen (nykyinen) ja Vesa Karhunen (uusi). Nykyisistä hallituksen jäsenistä jatkavat Markku Hynninen, Kirsi Tuppurainen, Liisa Ruuskanen ja Vappu Palmu.
Varajäseniksi valittiin Anssi Kyllönen (uusi) ja Janne Savolainen (nykyinen).
Puheenjohtajaksi seuraavaksi kaksivuotiskaudeksi valittiin Jari Ojala.
Toiminnantarkastajiksi valittiin jatkamaan nykyiset Pentti Hillukkala ja Risto Häyrinen. 
Varatoiminnantarkastajiksi valittiin Niina Toivanen (uusi) ja Vesa Jussila (uusi).

Toimintasuunnitelma ja talousarvio vuodelle 2022 hyväksyttiin. 

Toimintasuunnitelma (PDF) ja ensi vuonna tiedossa olevien tapahtumien kalenteri (PDF) ovat luettavissa kotisivuilla. Tapahtumista ilmoitetaan tarkemmin aina kotisivuilla (Uutiset ja Tapahtumakalenteri) sekä somessa (Facebook ja Instagram).

Pilpan ulkoilukahvio on suunniteltu avattavaksi pitkän koronasta aiheutuneen tauon jälkeen 1.1.2022. Saunaan tulee korjauksia kevään aikana. Ulkoilijoiden käyttöön avataan jo tämän vuoden puolella ympärivuotinen merkitty polku Pilpantien parkkipaikalta Pilppaan. Talvella polku palvelee lumikenkäilijöitä.

Toimikunnat jatkavat toimintaansa perinteiseen tapaan liikuttaen jäseniä eri ulkoilumuotojen parissa.
Retkeilyn ja hiihdon vankka kiinnostus näkyy monipuolisena tarjontana. Perinteiset Lapin retket ovat ohjelmassa. Lähelle ja kauemmas suuntautuvilla retkillä voi yöpyä. Retki-iltoja järjestetään teemapohjalta, mm. tähtien katseluilta. Koulutusta ja välinekokeiluja on tarjolla. Vuokrattavia välineitä on hankittu lisää jäsenten käyttöön. Niistä löytyy tarkemmat tiedot kotisivuilta:
Kalusto – Puijon Latu ry.
Perheliikunnan tutut suositut toiminnat jatkuvat: Muumihiihtokoulu sekä Metsämörri- ja metsämyttyskoulut. Perheille järjestetään ulkoilutapahtumia.
Melonnan suosio on jatkanut kasvuaan. Uimahalliharjoittelu jatkuu nyt uudessa uimahallissa. Melontaretkitarjonta on monipuolinen.
Sauvakävelyt jatkuvat kesällä säännöllisesti.
Pyöräilyn
harrastajat tekevät lähiretkiä ja myös pidempiä, yön yli retkiä. Yhteistyö paikallisten pyöräilyseurojen kanssa jatkuu. Pyöräilyyn liittyvää koulutusta, ohjausta ja välinekokeiluja on suunnitelmissa.
Tiedotus jatkaa tutuilla linjoilla. Puijon Latulainen toimitetaan kolme kertaa. Hyödynnämme Suomen Ladun ja Itä-Suomen latualueen someviestintää. Tavoitteena on lisätä englanninkielistä tiedotusta mm. tapahtumista.

Talousarvion mukaan yhdistyksen toiminta on toteutuessaan taloudellisesti turvattu.

Yhteistyö

Suomen Ladun kanssa yhteistyö jatkuu vahvana niin koulutus- kuin ulkoilutoiminnassa. Valtakunnalliset Suomen Ladun kampanjat järjestetään perinteiseen tapaan tulevan vuoden ohjelmassamme. Ulkona kuin lumiukko järjestetään helmikuussa, Unelmien liikuntapäivä toukokuussa ja Nuku yö ulkona elokuussa Suomen Luonnon päivänä.
Ohjaajakoulutuksia järjestetään Pilpassa mm. metsämörritoimintaan ja melontaan liittyen.
Latualueemme nimi Savo-Karjalan latualue on muutettu Itä-Suomen latualueeksi. Yhteistoimintaa tullaan järjestämään. Retkiä, koulutuksia, vierailuja ym. on suunnitelmissa.
Paikallinen yhteistyö kaupungin ja muiden toimijoiden kanssa on perinteisesti ollut sujuvaa ja tärkeää. Näin jatkuu ensi vuonnakin.

Muuta

Jäsenmaksut pysyvät ennallaan: henkilöjäsen 29 €, perhejäsenyys 38 €, rinnakkaisjäsenyys 17 €, nuoriso- ja opiskelijajäsen 15 €.

Puijon Latu jatkaa vahvaa kasvuaan Suomen Ladun 7. suurimpana jäsenyhdistyksenä jo yli 2700 jäsen voimin. Se kertoo vahvasti toimintamme houkuttelevuudesta, ulkoilun suosion kasvusta sekä etenkin siitä, että toimintamme on erittäin aktiivista ja asenne kohdallaan. Toimintaamme ei olisi ilman tehokasta isäntää ja emäntää, aktiivisia toimikuntia ja määrätietoista hallitusta sekä vapaaehtoisten jäsenten joukkoa. Suurimmat kiitokset siis heille hienosta työstä!

X