Retkiluistelu

Retkiluistelu, Puijon Latu, Kuopio

Retkiluistelija viehättyy vapaudestaan: asianmukaisesti kouluttautuneena ja varustautuneena sekä yhdessä luistellen jäällä liikkuminen on turvallista.

Suomen Retkiluistelijat ry

Puijon Ladulla ei ole retkiluistelun omaa toimikuntaa, vaan toiminta tapahtuu Suomen Retkiluistelijat ry:n toimintana. Suomen Retkiluistelijat ry on valtakunnallinen retkiluistelun erikoisseura. Se on Suomen Ladun jäsenyhdistys kuten Puijon Latukin. Voit olla jäsenenä kummassakin yhdistyksessä edullisesti hyödyntäen rinnakkaisjäsenyysetua. 
Retkiluistelijoiden sivuilta https://www.skrinnari.fi/ löydät tärkeää tietoa turvallisesta jäällä liikkumisesta. Katso tarkat ohjeet ja video: https://www.skrinnari.fi/skridskonet/artikel/?artikelID=16156

Tutustu myös yhteisen emoyhdistyksemme, Suomen Latu ry:n retkiluistelusivustoon.

Kuopiossa retkiluistelu sai viime kaudella valtaisan suosion upeiden jäiden myötä. Tälle kaudelle odotamme myös paljon retkiä lähialueiden jäille. Uudet luistelijat ovat tervetulleita mukaan ohjatuille retkille perusturvallisuusasioiden opiskelun jälkeen. Suomen retkiluistelijoiden Tulokaskurssilla saat tietoa jään lukemisesta, turvavarusteista ja retkillä noudatettavasta turvallisuuskulttuurista. Kurssin ensimmäinen osa, tulokasluento antaa tiiviin tietopaketin, ja tämän jälkeen järjestettävällä 3-4 tunnin tulokasretkellä harjoitellaan välineiden käyttöä yms. käytännössä. Vapaaehtoisena osana kurssihintaan kuuluu mahdollisuus osallistua myös plutausharjoitukseen
Tulokasluennon jälkeen pääset liittymään Kuopion seudun WhatsApp-ryhmään, jossa viestittelemme paikallistoiminnasta, retkitoiveista, kimppakyydeistä, varusteista yms. Kun olet käynyt tulokasretkellä, pääset mukaan Suomen retkiluistelijoiden virallisille retkille, joita järjestämme jäätilanteen mukaan ympäri lähiseutuja. Halutessasi voit osallistua myös eri puolilla Suomea järjestettäville SRL:n luisteluretkille. Näistä tiedot ja ilmoittautumiset tapahtuvat aina SRL:n jäsensivujen kautta.

Tulokasluennon voi nyt korona-aikaan suorittaa myös etänä. Tästäkin lisätietoa ja linkki ilmoittautumiseen aukeaa Suomen retkiluistelijoiden etusivun kautta (hinta koko tulokaskurssista sama 20€). Tulokasretkiä pyritään järjestämään Kuopiossa talven mittaan muutamia, jäätilanteen mukaan. 

HUOM: Kuopion alueen helmikuun 2021 tulokaskurssi on täynnä! Seuraava tulokaskurssi toteutuu koronatilanteen vuoksi joko myöhemmin keväällä tai ensi syksynä.

Tervetuloa mukaan iloiseen porukkaan!

Marja Hartikainen
SRL:n retkiluisteluvetäjä
Kuopion seudun yhteyshenkilö
050 366 1905
hartikai.marja(at)gmail.com

Niko Hämäläinen
SRL:n retkiluisteluvetäjäkoulutettava
Kuopion seudun yhteyshenkilö
045 111 0185

Puijon Ladulla on retkiluistimien teroitusteline. Kysy asiasta Vesa Karhuselta, p. 040 027 5562 

Kuvat: ylhäällä Ensio Holopainen, alla Sakari Palmio

X