Melontaohjeita

Melontaretket ja melontatapahtumat

Melontaretkien tapahtumakohtaiset ohjeet ja yhteyshenkilöt laitetaan Puijon Latulaiseen  lehden painoon menon ajankohdan tietämyksen mukaan. Puijon Ladun nettisivuilla on viimeisin tieto. Lisäksi tapahtumista voidaan kertoa melojien sähköpostilistalla ja facebook-sivuilla.

Melontakalenterissa olevat tapahtumat ovat ”virallisia” Puijon Ladun tapahtumia ja niissä on voimassa Suomen Ladun tapaturmavakuutus. Ko. vakuutuksen korvaussummat ovat pienehköt, joten omaa vakuutusta kannattaa harkita.

Ilmoittaudu yhteyshenkilölle viimeistään viikkoa ennen tapahtumaa tai tapahtumailmoituksessa mainittuun päivään mennessä. Ilmoittaudu yhteyshenkilölle, vaikka olisit lähdössä tapahtumaan omalla kalustollasi.

Puijon Ladun järjestämillä retkillä ja melontakalenterin tapahtumissa on yhdistyksen kalusto jäsenten käytettävissä veloituksetta.

Jos kalustoa riittää, voidaan retkelle ottaa myös ei-jäseniä. He maksavat kalustosta kertamaksun (vuonna 2019 10€/henkilö/alkava 24 tuntia). Puijon Ladun tilinumero on FI31 4108 0010 3558 35, kirjoita viesti -kohtaan: Melontavuokra pvm nimi/nimet.

Muilta osin retket ovat yleensä omakustanteisia, esim. polttoainekulut, ruoka ja majoitus.

Kalusto varataan osallistujille ilmoittautumisjärjestyksessä.

Kursseille ja muiden järjestämiin tapahtumiin on yleensä lisäksi osallistumismaksu.

Kallan Melojien kanssa on suullinen ”sopimus” siitä, että he voivat osallistua Puijon Ladun melontatapahtumiin ja puijonlatulaiset heidän järjestämiinsä tapahtumiin.

Omatoimimelonnat

Puijon Ladun kalustoa voi vuokrata seuraavin ehdoin omatoimimelontoihin, jos kalusto ei ole varattuna seurakäyttöön.

  1. Olet maksanut Puijon Ladun jäsenmaksun ko. vuodelle
  2. Olet todistanut melontataitosi (peruskurssi tms.) ja osaat käsitellä kalustoa asianmukaisesti
  3. Olet maksanut kaluston kausimaksun tai maksat kertamaksun
  4. Noudatat turvaohjeita

Sovi AINA Janne Martikaisen kanssa (puh. 0400 276 379) useamman päivän retkistä tai jos aiot kuljettaa kanootin pois Pilpasta.

***
Maksamalla kausimaksun voi meloa kerrallaan kaksi vuorokautta. Jos kertavuokraus kestää yli 2 vuorokautta, on maksu seuraavista vuorokausista 10 €/alkava 24 tuntia.

Kausimaksu on henkilökohtainen ja se oikeuttaa yhteen melontapaikkaan. Kaksikolla melojat maksavat siis molemmat joko kausimaksun tai kertamaksun. Poikkeukset alla.

  1. Avokanootilla melontaan riittää yhden henkilön kausi- tai kertamaksu.
  2. Perheen alle 12-vuotiaat lapset saavat meloa ilman lisämaksua vanhempiensa mukana.

Kausimaksun ja kertamaksun suuruuden päättää Puijon Ladun hallitus. Maksut ovat vuonna 2019:

Kausimaksu 40€/jäsen/vuosi                    Kertamaksu 10€/henkilö/alkava 24 tuntia

Kalustovuokrat maksetaan Puijon Ladun tilille FI31 4108 0010 3558 35, kausimaksut etukäteen ja kertamaksut ja lisämaksut viikon kuluessa vuokrauksesta. Maksaessa kirjoita viesti-kohtaan selitys, esim.: ”Melonnan kausimaksu 2019 nimi/nimet”, ”Melontavuokra pvm nimi/nimet”.

Jos jäsen maksaa kauden aikana neljä kertamaksua, se tulkitaan kausimaksuksi.

Melontakaluston ennakkovaraukset

Täytä ennakkovarauslappu. Merkitse kanootin numero, varaaja, yhteystiedot ja aika, joksi haluat varata kanootin. Laita lappu varattavan kanootin säilytyspaikalle.

Kaverimelonnat

Melonta on hyvällä kelillä mukavaa puuhaa. Kuitenkin kylmyys, helle, kova sade, ukkonen,  sankka sumu ja kova tai puuskittainen tuuli voivat tehdä melonnasta hyvinkin haastavaa. Myös veden lämpötila pitää ottaa huomioon.

Jos Puijon Ladun jäsen haluaa käyttää kavereitaan/vieraitaan melomassa, niin

* jäsen saa ottaa korkeintaan kaksi yhdistyksen kanoottia vierailleen

* lähtö Pilpasta ja paluu Pilppaan tapahtuu saman päivän aikana

* merkinnät laitetaan vajakirjaan ennen lähtöä ja palatessa

* jäsen vastaa, että kalustoa käsitellään huolellisesti ja puhdistetaan melonnan jälkeen

* vieras maksaa kaluston kertamaksun ( vuonna 2019 10€/henkilö) viikon kuluessa melonnasta

* jäsen vastaa vieraidensa kalustovuokrista elleivät vieraat hoida maksua

* Puijon Ladun tilinumero on FI31 4108 0010 3558 35, kirjoita viesti -kohtaan: Melontavuokra pvm nimi/nimet

Melontavajan avaimet

Yhdistyksen kaluston käyttö omatoimimelontoihin onnistuu helpoiten, jos kuittaat itsellesi avaimen melontavajaan. Avain käy myös yläpuomin lukkoon.

Avain on erikoisavain ja siksi siitä pitää maksaa pantti, joka palautetaan, kun palautat avaimen. Jos avain häviää, avaimesta pitää lisäksi maksaa maksu, mikä on määritelty avaimen luovutussopimuksessa.

Avaimen haltija sitoutuu maksamaan Puijon Ladun vuosittaisen jäsenmaksun lisäksi vuosittaisen kalustovuokran (kausimaksun). Lisäksi hän sitoutuu noudattamaan Pilpantien käyttösääntöjä.

Avainta voit tiedustella avainvastuuhenkilöltä.

Katospaikat ja jäsenten omien melontavarusteiden säilytys Pilpassa

Kanoottikatos rakennettiin Pilppaan Lauri Lehtisen johdolla v. 2010 ja siinä on nykyisellään paikka 24 kanootille.

Katos on tarkoitettu Puijon Ladun ja Puijon Ladun jäsenten kanoottien säilytykseen. Puijon Latu ei kuitenkaan vastaa säilytyksessä olevista jäsenten kanooteista.

Mahdolliset kiinnitysvälineet hankkii paikan varaaja itse.

Katospaikasta maksetaan kalenterivuosittain hallituksen päättämä maksu (vuonna 2019 40€).

Jäsenten omille melontavarusteille pyritään järjestämään säilytyspaikka. Tällä hetkellä säilytyspaikkana toimii kalustovajan päädyssä oleva pieni huone. Kopioitavaa avainta ko. huoneen oveen voi kysyä Merja Örmälältä, 044 290 2600. Avaimen hankkii ja maksaa jäsen itse.

Katospaikkojen vastuuhenkilö.

Melontaretkien vaativuustasot Timo Tuppuraiselta kopioituna

VT1. HELPPO. Rauhallinen tahti, suojaisat reitit. Päivämatkat max. 20 km. Sopii myös vähän meloneille. Retkillä on omatoimisesti suoriuduttava leiriaskareista. Lasten osallistuminen on mahdollista ja siitä ilmoitetaan etukäteen retkikohtaisesti.

VT2. KESKITASO. Normaali retkivauhti. Selkävesiä, osin suojaiset reitit. Vaatii retkikokemusta. On hallittava pelastamisen/pelastautumisen perusteet. Päivämatkat 20-30 km.

VT3. VAATIVA. Isoja selkävesiä ja/tai virtaavaa vettä. Kokeneille melojille. On hallittava pelastaminen/pelastautuminen ja omattava hyvät melonta- ja retkeilytaidot. Retkien pituus jopa 2 viikkoa. Päivämatkat jopa 50 km.