Melonnasta

Suomen Ladun sivuilla

Suomen Ladun sivuilla on mukava tietopaketti melonnasta. Aihealueina ovat retkimelonta, perhemelonta, varusteet, melonnan turvallisuus, jokamiehenoikeudet melonnassa ja kouluttaudu ohjaajaksi.

Puijon Ladussa on keskitytty lähinnä aikuismelontaan. Lapsia on ollut mukana omien aikuistensa kanssa esim. keskiviikkomelonnoissa. Jos haluat Suomen Ladun järjestämään melontaohjaajakoulutukseen, niin Puijon Ladussa on sovittu, että yhteys otetaan melontatoimikuntaan, ei hallitukseen.

Melontatapahtumat

Kaikki Puijon Ladun tapahtumat, myös melontatapahtumat, tapahtumatietoineen löydät ko. päivän kohdalta tapahtumakalenterista TAPAHTUMAT -valinnalla.

Tapahtumakalenteriin merkityissä yhdistyksen tapahtumissa ovat voimassa Suomen Ladun vakuutukset. Ko. vakuutuksen korvaussummat ovat pienehköt, joten omaa vakuutusta kannattaa harkita.

Myös Facebookin melojien ryhmässä ja WhatsApp -ryhmässä laitetaan tietoa melontatapahtumista.

Melonnan kesäkausi

Pilpasta käynnistyvät ohjatut keskiviikkomelonnat kesä-elokuussa ovat olleet suosittuja vuodesta toiseen. Yhdistys järjestää melontaretkiä lähinnä Pilpasta käsin. Käytössämme on myös kanoottien kuljetukseen peräkärri (traileri), joten useamman kajakin siirrot muillekin vesille ovat mahdollisia.

Melonnan talvikausi

Kuntolaakson uimahallilla järjestetään melontaharjoitukset vuonna 2023 helmi-huhtikuussa. Uimahallin allasvuoron ja varastotilamaksujen nousun takia peritään uimahallivuoron käyttäjiltä kerta- tai kausimaksu.

Melontakalusto

Yhdistyksen melontakalusto on jäsenten käytettävissä keskiviikkomelonnoissa ja Pilpan pelastautumisharjoituksissa ilman melontakaluston kausimaksua. Mikäli kalustoa riittää,  ei-jäsenet voivat osallistua keskiviikkomelontaan maksamalla kertamaksun.

Muihin melontakalenterin tapahtumiin/retkiin voi osallistua yhdistyksen kalustolla maksamalla koko avovesikauden kattavan melontakaluston kausimaksun.

Kokeneet melojat (jäsenet) voivat vuokrata kalustoamme omiin melontoihin, mikäli se ei ole varattuna yhdistyksen tapahtumiin (avainpantti + vuosittainen kausimaksu).

Kalustoa on yksi inkkari, 4 kaksikkoa, 15 yksikköä ja 4 lyhyehköä kajakkia koski/jokimelontaan sekä niihin melat, liivit, aukkopeitteet ja muuta tarpeellista.

Yhteistyötä ja vastuita

Osallistumme toisten järjestämiin tapahtumiin ja pyrimme pitämään yhteyttä muihin melontaa harrastaviin tahoihin. Kuopiossa toimiva melontaseura Kallan Melojat järjestää mm. koskikursseja ja niihin voivat puijonlatulaisetkin osallistua.

Melontatoimikunta vastaa yhdistyksen melontakalustosta ja melontaan liittyvien maksujen laskutuksesta ja seurannasta.

Yhteyshenkilöt

Melontatoiminnan suunnittelusta ja toteutuksesta vastaa melontatoimikunta yhdessä melontaohjaajien ja kokeneiden melojien kanssa.

Ohjaajaksi

Haluatko auttaa muita mukaan mukavan liikunnan pariin? Koulutamme mielellämme uusia melontaohjaajia, jotta ohjattu toiminta on jatkossakin mahdollista.

X