Melonnasta

Melontatapahtumat

Kaikki Puijon Ladun vuoden 2019 tapahtumat tapahtumatietoineen löydät ko. päivän kohdalta tapahtumakalenterista TAPAHTUMAT -valinnalla.

Tapahtumakalenteriin merkityissä yhdistyksen tapahtumissa ovat voimassa Suomen Ladun vakuutukset. Ko. vakuutuksen korvaussummat ovat pienehköt, joten omaa vakuutusta kannattaa harkita.

Melontatapahtumista saat yleissilmäyksen myös tästä yhden sivun koonnista  melontakalenteri (PDF): suunnitelmat elävät kauden mittaan. Tuoreimmat tiedot löytyvät TAPAHTUMAT -valinnalla ja osittain myös UUTISET -valinnalla (melonta). Myös Facebookin melojien ryhmässä ja sähköpostilistalla laitetaan tietoa melontatapahtumista.

Melonnan kesäkausi

Pilpasta käynnistyvät ohjatut keskiviikkomelonnat ovat olleet suosittuja vuodesta toiseen. 2019 järjestämme ohjatut melontakokeilut kesä- ja heinäkuussa. Yhdistys järjestää melontaretkiä lähinnä Pilpasta käsin. Käytössämme on myös kanoottien kuljetukseen peräkärri, joten useamman kajakin siirrot muillekin vesille ovat mahdollisia.

Melontakalusto

Yhdistyksen melontakalusto on jäsenten käytettävissä tapahtumakalenteriin merkityissä melontatapahtumissa ilman kalustovuokraa. Mikäli kalustoa riittää,  ei-jäsenet voivat osallistua tapahtumiimme maksamalla kertamaksun.

Kokeneet melojat (jäsenet) voivat vuokrata kalustoamme omiin melontoihin, mikäli se ei ole varattuna yhdistyksen tapahtumiin.

Kalustoa on yksi inkkari, 5 kaksikkoa, 12 yksikköä ja muutama lyhyehkö kajakki jokimelontaan sekä niihin melat, liivit, aukkopeitteet ja muuta tarpeellista.

Ohjattua melontaan tutustumista ryhmille

Ryhmille emme vuokraaa pelkkää kalustoa, mutta järjestämme mahdollisuuksiemme mukaan ohjattuja melontaan tutustumisia.

Kerralla saamme vesille max. 15 – 20 hengen ryhmän. Melontaan tutustumiseen voidaan liittää myös majan ja/tai saunan vuokraus.

Yhteistyötä ja vastuita

Osallistumme toisten järjestämiin tapahtumiin ja pyrimme pitämään yhteyttä muihin melontaa harrastaviin tahoihin. Kuopiossa toimiva melontaseura Kallan Melojat järjestää mm. koskikursseja ja niihin voivat puijonlatulaisetkin osallistua.

Melontatoimikunta vastaa yhdistyksen melontakalustosta ja melontaan liittyvien maksujen laskutuksesta ja seurannasta.

Melontatilastoa

Tästä näet vuoden 2018 tekemisemme tarkemmin ja tilastoa viime vuosilta.

Yhteyshenkilöt

Melontatoiminnan suunnittelusta ja toteutuksesta vastaa melontatoimikunta yhdessä melontaohjaajien ja kokeneiden melojien kanssa.

Ohjaajaksi

Haluatko auttaa muita mukaan mukavan liikunnan pariin? Koulutamme mielellämme uusia melontaohjaajia, jotta ohjattu toiminta on jatkossakin mahdollista.