Savotta 1200, 85L

Osasto:

Kuvaus

Savotta 1200 on rinkan 906 pienempi sisarmalli. Vähän lyhyemmälle ja kapeampihartiaiselle käyttäjälle tarkoitettu malli, sekä erinomainen malli naisille. Selkein ero on rangan ja kantoviilekkeiden mittasuhde-erot. Iso, hyvin lokeroitu reppupussi tekee pakkaamisesta helppoa. Rungon yläkaareen tukevasti sitomalla voit kantaa mukana isojakin erikoistarvikkeita, jotka eivät muuten reppuun sopisi. Perinteinen putkirinkka on parhaimmillaan raskaiden kantamuksien kanssa, mutta soveltuu aivan yhtä hyvin kevyemmillekin retkille. Ulkoisen putkirangan ansiosta ilma pääsee kiertämään itse reppupussin ja kantajan selän välissä vähentäen lämpökuormaa huomattavasti. Vaikka anatomiset rinkat ovat valloittaneet aluetta rinkkamarkkinoilla, on yhä tilanteita joissa ei vielä ole putkirinkan voittanutta.

Tekniset tiedot

  • Ulkomitat: korkeus 80 cm, leveys 55 cm, syvyys 25 cm.
  • Kokonaistilavuus: noin 85 l.
  • Paino: noin 3,00 kg.
  • Materiaalit: PUR-polyesteri, polyesterinauha, metallisoljet ja Opti ja Kroko vetoketjut.
  • Ranka: DUR-alumiini. Leveys: n. 35 cm
  • Väri: oliivinvihreä mustilla nauhoilla.

Rinkan lokerointi

Reppupussin ylälokero (mitat noin 45 x 38 x 25 cm) suljetaan narulla kiristettävällä suuaukolla, jonka tiiviys varmistetaan ylipakkaamisenkin mahdollistavalla vedenpitävällä suojakauluksella. Suuaukko peitetään reilun kokoisella läpällä, joka suljetaan hihnoilla. Hihnojen pituus on riittävä jos läpän alla haluaa kantaa esim. makuupussia tai -alustaa. Reppupussin ylä- ja alalokerot erottaa toisistaan kiinteä välipohja.

Ylälokeron läpässä on litteä pientavaratasku (mitat noin 25 x 40 cm), ja ylälokeron sisältä selkää vasten löytyy pieni arvotavaratasku (mitat noin 15 x 27 cm).

Reppupussin alalokeron (mitat noin 40 x 38 x 25 cm). Läppä suljetaan kaksisuuntaisella vetoketjulla jonka kiinnitys varmistetaan kahdella hihnalla. Pakkauksen paino tulee kiristettävien hihnojen varaan vähentäen vetoketjuun kohdistuvaa rasitusta. Näiden hihnojen avulla myös rinkan pohjaan on mahdollista kiinnittää tavaraa. Pohjassa on ulkopuolella litteä tasku (mitat noin 35 x 20 cm), johon sopii pakattavaksi esim.sadesuoja.

Ylemmät sivutaskut (mitat noin 35 x 10 x 7 cm) suljetaan kiristettävällä vedenpitävällä suojakauluksella, joka peitetään hihnasulkuisella läpällä. Oikeanpuoleinen yläsivutasku on myös varustettu sivuvetoketjulla, jonka kautta sisältöön pääsee erittäin nopeasti käsiksi.

Alemmat sivutaskut (mitat noin 28 x 10 x 7 cm) suljetaan koko sivun pituisilla vetoketjuilla.

Muut kiinnityspisteet

Reppupussin päältä löytyy kiinnityspaikat irtohihnoille. Hihnat kierretään rungon yläkaaren ympäri, joka takaa raskaammankin tavaran tukevan ja heilumattoman kiinnityksen.

Tunnelimallisten sivutaskujen takana on mahdollista kantaa kirveitä tai muita pitkiä, kapeita tarvikkeita. Sivutaskujen yläpuolelta löytyvät kiinnityspaikat hihnoineen varmistavat tavaroiden kiinnityksen. Vasemmalta puolelta sivutaskujen ja selän välissä on lisäksi kaksi kiinnityslenkkiä, joihin kiinnitettävät hihnat saa kierrettyä myös rangan putken ympäri.

Rinkan selkäpuolelta löytyy kaksi hihnakiinnityspistettä. Näihin sopii esim. vapakotelo, kameran kolmijalka tai retkijakkara.

Olkaviilekkeiden alakulmista löytyy renkaat, jotka toimivat kiinnityspisteenä pientavaroille kuten vesipulloille.

Kanto

Kantojärjestelmän runkona toimii vahva alumiiniputkirakenteinen ranka. Rangan yläkaari on irrallinen ja sen korkeus on portaattomasti säädettävissä. Yläkaari mahdollistaa erikokoisten tavaroiden tukevan kiinnityksen reppupussin päälle. Olkaviilekkeet ja lantiovyö ovat jämäkästi pehmustetut ja anatomisesti muotoiltu. Alaselkää tukee lisäksi erillinen paksu pehmustetyyny. Lantiovyön solki on todella nopeasti avattavissa yhdellä kädellä, erittäin arvokas ominaisuus mahdollisessa hätätilanteessa. Lisämukavuutta ja -tukevuutta kantoon tuo pistosoljella varustettu rintaremmi.

1200 olkaviilekkeet ja lantiovyö ovat 906 isoveljeensä verrattuna lyhyemmät. Itse pehmusteosat ovat lyhyemmät, joka tarkoittaa, että viilekkeet ja lantiovyön pystyy säätämään tavallista lyhyemmiksi. 1200 ranka poikkeaa “tavallisesta” 906 rangasta muutaman mittasuhteen osalta: rangan pituus alhaalta poikittaiseen olkaviilekkeiden tasapainohihnojen kiinnitysputkeen on 5 cm lyhyempi. Olkaviilekkeiden tasapainohihnojen kiinnityslenkitkin ovat 1200:ssa noin sentin lähempänä toisiaan kuin 906:ssa. Senttimääräisesti pieniä muutoksia, mutta käyttäjä kyllä huomaa eron.

Rinkan portaattomasti pituus- ja leveyssuunnassa säädettävä liivikanto ja lantiovyö ovat mahdollista säätää sopiviksi kaikenpituisille ja -kokoisille käyttäjille. Olkaviilekkeiden painopistettä pystyy säätämään jopa kävellessä löysäämällä ja kiristämällä rangan yläreunaan kiinnittyviä hihnoja. Rinkan itsensä painopistettä hartioiden ja lantion välillä säädetään löysäämällä ja kiristämällä olkaviilekkeitä ja lantiovyötä.

Lisätiedot

Vuokra vrk/vko

5 €/15 €

Yhteyshenkilö

Veikko Saikkonen 0505484613

X