Suomen Latu: Kuukauden ulkoiluteko

Avaa linkki: Kuukauden ulkoiluteko: Kuopion Pörrönpolku

Katso avajaisvideo: avajaisvideo

Suomen Latu on valtakunnallinen, 91 000 jäsenen ulkoilujärjestö. Luonnon virkistyskäyttö on meille tärkeää. Nostamme neljästi vuodessa esiin eri puolilla Suomea, useimmiten vapaaehtoistyön siivittämänä tehtyjä hankkeita, aloitteita tms., joiden tuloksena paikalliset ulkoiluolosuhteet tai -paikat ovat monipuolistuneet kaikkien iloksi.
 
Vuoden 2022 ensimmäisen kunniamaininnan saa jäsenyhdistyksemme Puijon Latu ry.  
 
Hyvä yhteistyö kaupungin ja Puijon Ladun välillä johti talvikävelypolun ripeään suunnitteluun ja  toteuttamiseen monien iloksi! Talvikävelypolku mahdollistaa hiihtäjien lisäksi myös talvikävelijöiden, koiranulkoiluttajien ja lasten kanssa jalan liikkuvien ulkoilun metsässä Pilpan lähistöllä. Ja tietysti Pilpan majan kahvio palvelee uusiakin ulkoilijoita!
 
Talviset ulkoiluharrastukset ovat viime vuosina monipuolistuneet. Kaikki eivät halua tai voi hiihtää, mutta silti hekin haluaisivat talviseen luontoon reiteille ja poluille  kävellen, lumikengillä tai pyörällä. Tiedetään, että monissa kunnissa kaivatuin ulkoilureittiuudistus on juuri polku, jota voi metsässä kävellä tai pyöräillä myös talvella hiihtäjiä häiritsemättä. 
 
Vetovoimaiset, opastetut  ja hyvin saavutettavat ulkoilupolut ovat tärkeitä liikuntapaikkoja. Ne ovat maksuttomia ja tasa-arvoisesti kaikkien käytettävissä. Luonnon tuottamista hyvinvointihyödyistä tiedetään yhä enemmän. 
 
Puijon Ladun ja Kuopion kaupungin  yhteistyö on oivallinen esimerkki siitä hedelmällisestä yhteistyöstä, jota kaupungin ja vapaaehtoistyötä tarjoavan järjestön välillä voi olla. Kumpikin laittaa oman panoksensa yhteiseen laariin ja tuloksena on jotain ihan uutta kaikkien kaupunkilaisten iloksi!
 
Hienoa työtä!

Anne Rautiainenyhteiskuntasuhteiden asiantuntija
Suomen Latu ry

 

X