PÖRRÖNPOLKU AVATTU

Itsenäisyyspäivänä 6.12.2021 Pilpantien pysäköintialueen opastetaulun luona kokoontui kutsuvierasjoukko. Kuopion kaupunki ja Puijon Latu ovat saaneet valmiiksi merkityn polun Pilpantien parkkipaikalta Pilppaan.

Ensio Holopainen Puijon Ladusta toivotti vieraat tervetulleeksi Veikko Haakanan runon alkusanoilla: Toiveeni oli päästä metsiin missä puut eivät pelkäisi ihmistä.

Polun nimi Pörrönpolku viittaa Puijon Ladun entiseen puheenjohtajaan, Riitta Rissaseen, jonka geokätköilynimi oli Pörrö. Hän oli innokas retkeilijä ja vaeltaja, lukuisia kertoja mm. Lapissa, minne nimikin johtaa.

Puheenjohtaja Vesa Karhunen avasi polun katkaisemalla metsänvihreän nauhan. Nauhaa pitelivät Riitan tytär Tiina ja tyttärentytär Sini. Tämän jälkeen puheenvuoron piti kaupungin edustajana Seppo Jauhiainen. Hän kertoi polun syntyvaiheista. Kaupungin ja Puijon Ladun hyvä yhteistyö on toteutunut taas kerran. Niin kuopiolaisille kuin Kuopiossa vieraileville ulkoilijoillekin merkitty polku on tervetullut.

Polku on tarkoitettu ympärivuotiseen käyttöön kävellen tai lumikenkäillen. Polku kulkee vaihtelevassa maastossa osin hyvin vanhaa polku-uraa ja on merkitty numerotolpin. Pörrönpolku ei missään kohdassa ylitä latupohjaa, moottorikelkkareittiä ja autotienkin vain lopussa Pilpan pellolla parkkipaikalla. Se sopii hyvin mm. perheille.
#puijonlatu #pilppa

      

 

 
   X