TULE STARTTAAMAAN MELONTAKAUSI LÄMPIMÄSSÄ!

Uimahallivuoromme ovat sunnuntai-iltaisin Kuntolaakson uimahallissa huhti-toukokuussa yhdessä Kallan Melojien kanssa. Vuorolla on käytössämme 5 kappaletta 50 metrin ratoja ison altaan Suokadun puoleisessa reunassa. Allasaika on kello 18:30-20:30.

Vuoroilla käyntiin ei liity jäsenille muita maksuja jäsenmaksun lisäksi eikä vuoroille tarvitse ilmoittautua.

Allasvuoro on tarkoitettu kaikille Puijon Ladun jäsenille omatoimiseen ja/tai ohjattuun melontaharjoitteluun ja suppailuun. Useimmiten paikalla on sekä Puijon Ladun että Kallan Melojien melontaohjaajia tai muita taitavia melojia, joilta voi kysellä opetusta esimerkiksi pelastautumiseen, melanvetoihin, tuentoihin tai eskimokäännökseen liittyen. Melominen ja suppailu on sallittu vain isossa altaassa meille varatuilla radoilla.

Tule paikalle hallin pääsisäänkäynnistä kello 17:45-18:00. Uimahallin aulassa päivystävä seura-aktiivi antaa sinulle rannekkeen, jolla pääset portista ja voit käyttää pukukaappia. Vaatteiden vaihdon ja suihkussa/saunassa (oma laudesuoja mukaan!) käynnin jälkeen noin kello 18:15 tai vähän myöhemmin alkaa kajakkien ja välineiden valikoiminen säilytystilastamme. Säilytystila sijaitsee kellarikerroksessa hyppyaltaan takana, ja sinne mennään avaimella, joita on valituilla seura-aktiiveilla.

Käytössämme on Kallan Melojien kalustoa ja kolme Puijon Ladun kajakkia. Retkikajakkeja on yhdeksän ja lyhyempiä paatteja useita.

Altaalle vietävä kalusto merkataan tukkimiehen kirjanpidon viivalla säilytystilan ilmoitustaulun listaan!

Kello 18:30 allasaikamme alkaessa on hyvä olla jo valmiina kaluston kanssa. Poistamme rataköydet käytössämme olevien ratojen välistä klo 18.30 alkaen. Rataköysien avaamiseen käytettäviä työkaluja ei saa laskea kaakeleille (ruoste!). Sen sijaan työkaluja voi laittaa uimavalvojan telineelle, joka on ison altaan ja hyppyaltaan välissä.

Altaaseen voi liukua kajakilla seal launch -tyyliin suoraan altaan reunalta, kun kajakin alla on suojalevy tai suojapleksi, kuten tässä kuvassa. Sup-lautoja ei saa laskea lattialle niin, että evä jäisi sup-laudan ja lattian väliin.

Allasvuoron päätteeksi rataköydet laitetaan takaisin paikoilleen ja tähän käytettävät työkalut viedään varastoon. Kajakeista kaadetaan pois vesi ja ne kuivataan. Liivit, aukkopeitteet ja muut varusteet on hyvä huuhtoa kloorivedestä. Kaikki kalusto ja varusteisto jätetään kellarin säilytystilassa paikoilleen kuivumaan.

Rannekkeet laitetaan poistuessa kulkuportin koneeseen, joka nielaisee rannekkeet. Vuoron jälkeen hallista pääsee ulos aulasta, ei kuitenkaan pääsisäänkäynnin kautta, vaan tästä lähellä ravintola Pelimiestä olevasta ovesta rappukäytävään ja edelleen rappukäytävän ovesta ulkoilmaan.

Kallan Melojien sivuilla on hyviä vinkkejä alkulämmittelyyn ja harjoitteluun:

https://kallanmelojat.fi/info/tekniikkaharjoituksia/

TERVETULOA valmistautumaan avovesikauteen!

Uimahallivuorojen Puijon Ladun yhteyshenkilöt ovat Paavo Jaakkola, paavo.jaakkola (at) lehtikuusikko.fi, 0400 892 443 ja Riitta Kynäkoski, riittakynakoski (at) puijonlatu.fi, 040 534 7043.

X