Category: Tapahtumakalenteri Kuopion kiertoa meloen 4.-5.8.

Kuopion kiertoa meloen 4.-5.8.


4.8.2017

PILPAN MAJA - KARHONSAARI - PÖLHÖNSAARI (päättymispaikka tarkentuu vielä)

Timo Tuppuraisen alkuperäisestä suunnitelmasta muokattu. Kiertosuunta muutettu ja Puutossalmi-Hietasalo -osuus jätetty pois.

PERJANTAI 4.8.

Retki alkaa Pilpan majalta klo 12 ( N62°52,318 / L27°34,760 ). Melotaan ensin pohjoisen suuntaan kohti Kaijansaarta ja sitten Neulaniemen kärjen kautta Nimismiehennokan suuntaan Laivon länsirannalle. Jatketaan Laivon eteläkärjen ohi Puijonsarvennenään ja siitä Kallan siltojen ali ja Kelloselän yli yöksi Karhonsaaren etelärannan laavulle ( N62°55,944  / L27°45,697 ). Karhon mukavuuksiin kuuluu laavun, tulipaikan ja WC:n  lisäksi runsaasti telttapaikkoja. Karhossa on lähde ja luontopolku, joka kiertää puulajipuiston kautta Sandelsin kiville saaren toisella rannalle korkealle kalliolle. Kerrotaan sotamarsalkka Sandelsin johtaneen noilta kiviltä Toivalansalmen taistelua Suomen sodassa 1808. Matkaa päivälle kertyy n. 20 km.

LAUANTAI 5.8.

Aluksi suunnistetaan kuta kuinkin lounaaseen kohti Pirttiniemen venesatamaa. Jatketaan Itkonniemen ohi Kuopion matkustajasatamaan ja sieltä Väinölänniemen  ohi ja Rönön sillan ali. Tästä eteenpäin on kaksi vaihtoehtoa. Joko Hietasaloon ja sieltä Keilankanavan kautta päätepisteeseen. Tai kierrellään suojaisemmilla vesillä Lehtoniemen länsipuolella.

Melonnan voimme päättää esim. Pölhönsaareen tai Särkilahteen (tarkentuu vielä). Kaluston pakkaus traileriin. Kyytien sovittelut Pilppaan.

Melontamatkaa päivälle kertyy n. 20 km.

Yhteyshenkilö on Paavo Jaakkola, puh. 0400 892 443.

-Kalenterimerkinnän teki Paavo Jaakkola-

View full calendar

X