Melonta

Tyttö kanootissa
Eskimokäännös

Myönnä itsellesi luontohetki ja tyrkkää kanootti Kallaveelle. Vettä pitkin kiidä, kohti nuotiopaikkaa liidä. Joko tunnet taukotulien tuoksun... Kupponen kuumaa retkesi kruunaa.

Melontatapahtumat

Melontatapahtumat on listattu  melontakalenteriin (PDF): suunnitelmat elävät kauden mittaan. Kesäyön melonta 21.7. peruttu. Samoin on peruuntunut Kuortaneen Ladun vierailu Pilpassa. Kaikki Puijon Ladun tapahtumat (tapahtumatietoineen) löydät Tapahtumat-sivulta.

Melontakurssit

Melontakausi käynnistyy jo varhain keväällä melonnan peruskursseilla. Osa kurssista toteutetaan uimahallilla ja osa avovesillä Pilpassa. Vuoden lopulla järjestämme yleensä eskimokäännöskurssin.

Melonnan kesäkausi

Pilpasta käynnistyvät ohjatut keskiviikkomelonnat ovat olleet suosittuja vuodesta toiseen. Nyt kokeilemme myös lauantaimelontoja syyskuussa. Toinen uutuus on ohjatut melontakokeilut. Yhdistys järjestää myös muuta ohjattua toimintaa lähinnä Pilpasta käsin.

Melonta talvella

Talvikaudella on mahdollista harjoitella melontatekniikkaa ja turvallisuutta marraskuusta maaliskuuhun Niiralan uimahallissa.

Melontakalusto

Yhdistyksen melontakalusto on jäsenten käytettävissä melontakalenteriin merkityissä melontatapahtumissa maksutta. Mikäli kalustoa riittää,  ei-jäsenet voivat osallistua tapahtumiimme maksamalla kertamaksun.

Kokeneet melojat (jäsenet) voivat vuokrata kalustoamme omatoimimelontoihin, mikäli se ei ole varattuna yhdistyksen tapahtumiin.

Kalustoa on yksi inkkari, 5 kaksikkoa, 10 yksikköä ja muutama lyhyehkö kajakki jokimelontaan sekä niihin melat, liivit, aukkopeitteet ja muuta tarpeellista.

Ohjattua melontaan tutustumista ryhmille

Ryhmille emme vuokraaa pelkkää kalustoa, mutta järjestämme mahdollisuuksiemme mukaan ohjattuja melontaan tutustumisia.

Kerralla saamme vesille max. 15 - 20 hengen ryhmän. Kaluston vuokra ja ohjauksen hinta on alkaen 20 euroa/henkilö. Melontaan tutustumiseen voidaan liittää myös majan ja/tai saunan vuokraus.

Yhteistyötä ja vastuita

Osallistumme toisten järjestämiin tapahtumiin ja pyrimme pitämään yhteyttä muihin melontaa harrastaviin tahoihin. Kuopiossa toimiva melontaseura Kallan Melojat järjestää mm. koskikursseja ja niihin voivat puijonlatulaisetkin osallistua.

Melontatoimikunta vastaa yhdistyksen melontakalustosta ja melontaan liittyvien maksujen laskutuksesta ja seurannasta.

Tapahtumakalenteriin merkityissä yhdistyksen melontatapahtumissa, kuten muissakin yhdistyksen tapahtumissa, ovat voimassa Suomen Ladun vakuutukset.

Melontatilastoa

Tästä näet vuoden 2017 tekemisemme tarkemmin ja tilastoa viime vuosilta.

Yhteyshenkilöt

Melontatoiminnan suunnittelusta ja toteutuksesta vastaa melontatoimikunta yhdessä melontaohjaajien ja kokeneiden melojien kanssa.

Ohjaajaksi?

Koulutamme mielellämme uusia melontaohjaajia, jotka sitten kokemuksen myötä suunnittelevat ja ohjaavat retkiä.

Melojien sähköpostilista melojat (at) puijonlatu.fi

Melojien sähköpostilista on tarkoitettu tiedotuskanavaksi kaikille Puijon Ladun melontatoiminnasta kiinnostuneille. Listalla oleville henkilöille voi lähettää melontaa ja seuratoimintaa koskevia sähköpostiviestejä.

Jos haluat liittyä listalle tai poistua siltä, lähetä viesti Timo Sylvänteelle tai Paavo Jaakkolalle. Kerro viestissä nimesi ja sähköpostiosoite, jonka haluat listalle tai listalta pois.

timo.sylvanne (at) aanimeri.fi tai paavo.jaakkola (at) lehtikuusikko.fi                                                                                                       

Melojat Facebookissa

Melojien Facebook-ryhmän kautta voit hakea esim. seuraa omatoimiretkille tai keskustella melonnasta.

1. Ellet ole Facebook-käyttäjä,  rekisteröidy Facebookiin.
2. Siirry melojien Facebook-sivulle
3. Klikkaa "Liity ryhmään". (Tämä on avoin ryhmä, eli kaikki voivat liittyä.)
4. Kun sinut on hyväksytty ryhmään, pääset kirjoittamaan viestejä.